dilluns, 2 de març de 2015

Diari: Goy@tec
Secció: Internacional

Albert Elfa és un corresponsal de TV3 a Jerusalem. Ell explica que des de petit que volia aquesta feina, ja que admirava a Jesús Hermida. 
Però, abans de treballar a TV3, Albert Elfa va estar en un departament de disseny industrial d'una multinacional farmacèutica. 
Quan li van donar el treballar de TV3 va ser un dels dies més feliços de la seva vida, ja que era una feina que buscava des de petit i li encantava. El seu primer reportatge va ser en la secció d'economia. 
Al cap de cop, un dels corresponsals d'EUA es va retirar i van demanar voluntaris per cubrir la seva marxa ell es va presentar voluntari. 
Més endavant, li van oferir una corresponsalia al Pròxim Orient i sense dubtar-ho la va acceptar. Quan va arribat a Jerusalem, notava que l'ambient hi havia molta tensió i moltes diferencies religioses i polítiques en els carrers.
Quan un dia estava a El Caire, el van detenir i el primer que va pensar es que no podria fer el Telenotícies del vespre i va sentir molta ràbia. El grup Hamas el va fer servir d'escut humà, però ell tenia més por per el que li podia passar a la seva família, que es trobaven a Jerusalem. Per sort, va sortir-ne viu d'aquella situació tant perillosa.

Diari: El Mecanógrafo 
Secció: Societat

El 3 de Juliol de 2006 va haver-hi un accident molt fort a la Línia 1 del Metro de València, on hi van morir 43 persones i van resultar 47 ferits greu. Va ser l'accident més greu que ha passat a Espanya i avui en dia encara no se sap qui són els responsables.
El tren, va agafar la curva de l'entrada de l'estació de Jesús al doble de la velocitat permesa, el que va provocar que el primer vagó descarriles, trencant així els vidres de les finestres de l'esquerra i deixant els passatgers sense protecció. 
Es va afirmar que la causa d'aquest accident va ser la velocitat i el responsable, el conductor. No es va tenir en compte que l'empresa tenia dispositius capaços de evitar que el tren agafes la curva i entres amb aquesta velocitat.

Desprès d'aquesta tragèdia, l'ajuntament de València va inaugurar un monòlit en memòria de les víctimes, però va causar molta polèmica, ja que les families no buscaven un acte polític, sinó responsables que acceptessin els errors.


1 comentari: