dilluns, 9 de març del 2015

Recopilació de notícies per treballar pensant en el nostre diari

PRAT DE COMTE FITXA FAMÍLIES

Prat de Comte és el municipi més petit de les Terres de l'Ebre amb un total de 164 veïns i des de 2009 no para de disminuir la població i envellir. 
El Departament d'Educació vol fer tencar l'escola ja que cada vegada hi ha menys alumnes, davant aquesta situació, l' Ajuntament d'aquest poble vol fixar nous veïns. 
L' Ajuntament vol families amb nens i ofereixen casa a bon preu i feina.

Una veïna, l'Anna, explica que abans hi anaven molts nens de colònies i no podien dormir sempre que volien, però ara tot això ha canviat ja que l'alberg municipal porta tancat des de que l'empresa que el gestionava va marxar sense mirar enrere. Mercè, una altre veïna, explica que va treballar en aquest alberg durant molts anys i que hi ha capacitat per a 60 persones mínim. Les dues veïnes que ens han explicat tot això diuen que l'alberg l'han de portar persones amb ganes de treballar, si no no arribaran enlloc.

Des de l' Ajuntament expliquen que no han parat de rebre notícies sobre families que estan interessades en portar aquest alberg i estan molt sorpresos amb el resultat, però que han de buscar una família que estigui disposada a atraure nois a l'escola. Per altre part, també hi ha lliure l'antiga casa del metge, que pot ser llogada a bon preu amb algú responsable que s'encarregui també de l'agrobotiga del poble. 

L' Ajuntament està molt content amb els resultats que estan tenint, ja que Carme Fosh, l'administrativa, ha hagut de gravar un missatge de veu al contestador automàtic del telèfon explicant que a la pàgina web del poble està tot ben explicat. Per altre part, també ha hagut d'imprimir alguns correus electrònics perquè la bústia d'entrada no donava l'abast. Reben correus de tot arreu, de Les Palmes, Màlaga, Jaen.. I també algun correu d'una família de Mèxic.  

L'alcalde està molt sorprès davant l'allau de sol·licituds de famílies.

Per què he triat aquesta notícia? 
He triat aquesta notícia perquè crec que és molt curiosa, ja que mai havia sentit que un poble demanes a famílies que anessin a viure.
Per altre part, un estiu vaig anar a passar-hi una setmana a Prat de Comte, ja que tenim uns amics que hi viuen i hi tenen una casa rural. Penso que és un poble molt petit però molt maco i hi han moltes coses que visitar.

3 comentaris:

  1. Correcte.
    Fixa't que has escollit la notícia perquè coneixes el poble. Les notícies properes ens interessen més que les que tracten temes de llocs exòtics...

    ResponElimina
  2. Cal que facis "teva la notícia". Manca de feina, persones desnonades... que l'expliquis des del teu punt de vista.

    ResponElimina
  3. Cal que busquis les característiques dialectals per poder llegir Aigua bruta...

    ResponElimina