dilluns, 13 d’abril del 2015

Article pel Niudenews

ESPANYA, UN DESCONTROL EN EL RECICLATGE DE RESIDUS ELECTRÒNICS.


En aquesta foto es pot observar com una dona xinesa ensuma plàstics acabats de cremar amb un encenedor per poder-los classificar.  És aquí quan inhala substàncies tòxiques que van directes als pulmons i així poden causar conseqüències tràgiques.

Aquests plàstics poden afectar el desenvolupament i creixement, a més d'altres danys renals, hepàtics i malformacions congènites, ja que porten piroretardants bromats.

Aquesta escena és una de les conseqüències més silencioses del descontrol en els residus electrònics a Espanya, a la cua d'Europa en el reciclatge reglat. A Espanya es distribueix la mercaderia gairebé sense controls, és per això que encara l'exportació sembla menor que en altres països europeus. Les xarxes que recullen rentadores i frigorífics per després triturar-les, en alguns casos els procedeixen a l'estranger.
Tot i això, les Forces de Seguretat en els últims anys han intervingut contenidors plens de compressors de frigorífics o monitors de televisors des de diferents llocs d'Espanya amb destinació a països com el Pakistan, Ghana o la Xina.

Per altre part d'aquests viatges amb vaixell, viatgen també amb furgonetes a través de l'estret de Gibraltar cap al Marroc per portar la ferralla electrònica. A la Costa del Sol operen bandes que recullen aquests electrodomèstics des de les botigues i que a canvi d'uns mínims de diners descuiden el correcte reciclatge.

A partir del tema sobre el descontrol a Espanya de la ferralla, Enrique Montero, expert en reciclatge de la Universitat de Cadis i responsable de la càtedra Relec explica que l'Administració no s'ha posat seriosa a l'hora d'actuar i que en aquest cas s'ha format un estat de confusió, els lladres no s'enverinen i no moren perquè la destrossa es fa a l'aire lliure, però trencar la televisió o el frigorífic és òbviament perjudicial per a la salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada