dilluns, 9 de febrer del 2015

CAFÈAMBLLET

Quina possibilitat de viure té el meu fill si només puc pagar la meitat del tractament? Ho he venut tot, he hipotecat tot el que tenia... Cap pare hauria de patir aquest torment..

Aquest fragment és un extracte de l'article "La causa de la meva vida" de Edward Kennedy, publicat a la revista Newsweek el 18 de juliol de 2009.

En aquest article publicat a la revista cafèambell s'explica que als voltants del 1964, Edward Kennedy va tenir un accident amb un avió on només va sobreviure un amic seu del Senat, Birch Bayh i aquest va arriscar la seva vida per ajudar a Kennedy a sortir del mig de les restes. Ell sabia que l'atenció medica era cara, però no se'n va haver de preocupar d'aquest problema. 
Al 2008 se li va diagnosticar un tumor cerebral maligne, però gràcies a una bona pòlissa d'assegurança i els diners, ha pogut gaudir una vegada més de la millor atenció medica.

Per a Edward Kennedy la importància de l'atenció de la salut ha estat una lliçó en la major part de la seva vida, és per això que ell opina que tots els nord-americans haurien de tenir el mateix tracte que tenen els senadors d'EUA i per aquesta raó que va donar suport a Barack Obama i va poder parlar en una convenció Demòcrata a Denver.

Teddy Kennedy, fill de Edward Kennedy, se li va diagnosticar càncer d'ossos als 12 anys. A causa d'això, van haver-li d'amputar la cama dreta fins al genoll, però tot i així els metges deien que hi havia poques possibilitats de que es cures.  Per poder sobreviure a aquesta malaltia tenia que fer dos llagues sessions de quimioteràpia i cada tres setmanes rebia un tractament de sis hores.
Aquest tractament va resultar ser un èxit, però això significava que les famílies tenien que pagar la meitat del tractament de la seva butxaca o tenir una assegurança que cobrís la resta. La seva família, per aquesta part van tenir molta sort, ja que per ells no era problema, però quan Edward estava a l'hospital pel seu fill, va poder conèixer molts de pares que el seus fills patien el mateix que patia el seu i moltes d'aquestes famílies no podien pagar el que faltava del tractament. 
Com Kennedy va dir: cap pare ha de patir aquest turment. No en aquest país.

Edward Kennedy va morir el 25 d'agost del 2009 a causa del seu tumor cerebral.

La diferència que hi ha d'aquest diari amb els que són com els de La Vanguardia per exemple, és que en aquest les notícies són més de proximitat i poden interesar més al poble.

1 comentari:

  1. ORT: "tenir que" és un barbarisme.
    La notícia que has triat no és precisament de proximitat, és un fet ocorregut als Estats Units d'Amèrica!!!!

    ResponElimina