dijous, 27 de novembre del 2014

Pensant en la cadena d'abraçades

Francisco Javier Carrión te 39 anys i viu en un barri de Tarragona que es diu Sant Salvador, amb la seva dona i els seus dos fills.
Explica que fa cinc anys es va quedar a l'atur i a causa d'això ara mateix tenen problemes amb els diners. Ell abans treballava en el sector metal·lúrgic i guanyava entre 1.000 i 1.500 euros al mes. Ara fa uns tres anys que no poden pagar l'hipoteca i estan amb procés de desnonament. 
La seva dona treballa cada dia dos hores en un centre d'estètica i guanya 200 euros al mes, i amb aquests diners els utilitzen per comprar el que faci falta pels nens, que aquests, gràcies a la Creu Roja que els hi abona els diners que els hi fan falta poden menjar al menjador escolar a l'escola.
Els pares de Francisco Javier no els poden ajudar amb els diners, perquè viuen a València i a ells els desnonaran al gener.
Ell explica que ho passa molt malament, diu que li fa por anar a dormir perquè es posa a pensar en la situació en la que està i no sap com fer-la front, sobretot ho passa molt malament a l'hivern, ja que la seva filla sol agafar bronquitis i ell no te ni per comprar un ibuprofèn.
La Creu Roja i altres entitats ajuden a Francisco i a la seva família a sobreviure a aquesta pobresa.


Fa poc van sortir les xifres dels afectats per la pobresa a Catalunya, que ho va rebel·lar l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), on el 2013 el risc de pobresa afectava a Catalunya el 19,8% ( 4.000 persones) de la població, xifra cinc dècimes superior a la del 2012.

Àngels Guiteras, presidenta de la Mesa de Tercer Estat Social a Catalunya li va demanar a la Generalitat que treballin per poder disminuir la pobresa i fer front a aquesta crisi social.


La meva opinió és que crec que la Generalitat podria fer alguna cosa més, ja que aquesta gent ho esta passant molt malament i casi no tenen res per a poder viure, i més contant que tenen criatures d'entre 5 i 10 anys. Tots podríem fer alguna cosa per ajudar als que més ho necessiten, ja que aportant una mica podem aconseguir millorar aquesta situació.

1 comentari: