dilluns, 17 de novembre del 2014

Conflictes armats actuals

Aquest conflicte va tenir lloc a la ciutat de Kobane del setge de l'Estat Islàmic el passat 29 d'octubre de 2014.


Dos combois militars es van dirigir cap a la ciutat de Kobane per defensar-la dels gihadistes. Milers de soldats van ser aclamats pels civils d'aquella ciutat. Moltes de les persones que van sortir al carrer cridaven "Llarga vida als peixmergues!" fent la senyal de victòria. L'Estat islàmic des de ja fa uns dies intenta l'assalt definitiu a la ciutat, aquests reforços que se'ls hi estan enviant a la ciutat de Kobane han d'ajudar a fer front a l'amenaça gihadista.L'EI (Estat islàmic) te com a objectiu aconseguir el control dels territoris del nord d'aquesta localitat, així podrien tallar l'accés a Turquia i encerclar completament la ciutat. 


La derrota de la ciutat de Kobane és molt important per a l'Estat Islàmic, perquè així els podria permetre controlar una llarga franja de la frontera sirianoturca. En aquesta guerra 150 soldats del Kurdistan iraquià s'han dirigit a Kobane (Síria) per defensar-la del setge dels gihadistes de l'EI, 50 membres de l'exèrcit sirià lliure (grup opositor a Al-Assad), ja han arribat a Kobane per reforçar-ne la defensa i finalment, fa 6 setmanes que els kurds de Kobane contenen l'assalt de l'Estat islàmic.



En l'Estat islàmic també va haver-hi una execució massiva, ja que van oferir una altra mostra de brutalitat dels seus civils. Van executar a 46 membres d'una tribu sunnita que s'havien rebel·lat a la província iraquiana, aquests han aparegut amb les mans lligades. Van ser morts a trets. A banda d'aquesta situació tant violenta, l'EI va deixar anar a 25 estudiants kurds (que eren els últims d'un grup de 150). Els nois només tenien entre 13 i 14 anys. Aquests han matat a totes aquelles religions i persones que no comparteixen la seva mateixa opinió sobre l'islam sunnita.


En la meva opinió, penso que les guerres només serveixen per causar el terror a les persones, és a dir, crec que s'utilitzen més per fer el mal que per fer el bé. Penso que aquests podrien reflexionar una mica, ja que les coses es poden solucionar amb el diàleg i no calen les armes i fer mal a les persones. A la última frase que he posat sobre la notícia, explico que l'EI ha matat a persones que no pensaven igual que ells, penso que aquesta situació ja és passar-se molt, ja que cadascú pot tenir la seva llibertat de pensar el que vulgui i actuar com més l'hi convingui i perquè algú pensi d'alguna forma, tots han de pensar igual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada